Klargøring af motor

Det er vigtigt at klargøre din indenbords- eller påhængsmotor til vinteren for blandt andet at undgå frostskader og forurening af motoren. Her giver vi dig tips til, hvad der er vigtig at huske og hvordan det skal gøres.
Læs mere her

Bådstativer
Hellers bådstøtter er et godt alternativ til bådstativer. Det er vigtigt at båden står sikkert og er korrekt afstøttet, når vinterstormene kommer. 
Bådstøtter findes  til sejl samt motorbåde.
Læs mere her
Optagning
Hellers kan klare alle former for løft og transport, lige fra både til maskintransport. det er præcisionsløft der er flexibel og pålideligt. Hellers har også et værft, der kan hjælpe, hvis båden har fået en skade
Læs mere her
Frostsikring
Det er vigtigt at du sikrer ferskvands- og toiletsystemer imod frost, så du undgår at dine rør og tanke mv. ikke sprænger i kulden. Vi har sammensat en guide som fortæller, hvordan dette gøres bedst.
Læs mere her
Båden land
Der er en del ting, som skal ordnes både før og efter båden kommer på land. Blandt andet skal pladsen skal klargøres, båden skal rengøres og der er visse ting, som man med fordel kan tage med hjem.
Læs mere her
Når båden bliver i vandet
Når din båd bliver i vandet vinteren over, er der også lidt arbejde der skal gøres. Det er en god ide at tjekke fortøjninger, sørge for at du ikke falder på dækket når der bliver glat, og pas på isen omkring båden.
Læs mere her
Fugt
I efterår og vinter er der traditionelt vådt og fugtigt i båden da temperaturen skifter meget og fugtig luft trækkes ind i både. Hvis svamp og råd ikke skal få fat skal båden skal den affugtes igennem hele perioden.
Læs mere her
træbåde
Når din træbåd skal på land, er det en god ide, på forhån at have fundet pressing, børster og sandpapir, samt de produkter der skal bruges til at frostsikre motoren og div vandsystemer. 
Læs mere her
Tjekliste
Det kan være svært at holde styr på alle de ting, der skal ordnes før vinteren. Vi har lavet en tjekliste, som du kan printe og tjekke af efterhånden, som du klargør båden til den barske danske vinter.
Se tjeklisten her