Tæt dæk med Coelan Skibslak

Har man et gammelt utæt teakdæk, men ikke lyst til at skifte det, kan man behandle det med Coelan® Boat Coating. På grund af sin sejhed og uovertruffen flexibilitet er Coelan® Boat Coating velegnet til at forlænge levetiden på et ellers slidt dæk.

Slidt og utæt teakdækEt trist og utæt dæk, lakeret med en traditionel lakbehandling. Da ingen andre lakker har flexibilitet nok til at kunne arbejde sammen med træ og gummifuger er lakken sluppet der hvor der er allermest brug for den, nemlig ved den utætte fuge.

Flot tæt teak dæk med coelanMan kan syntes hvad man vil om et lakeret dæk, men et dæk behandlet korrekt med Coelan Skibslak, holder det tæt i mange år. Man kan vælge at afslutte med en silkemat Coelan, hvis ikke man syntes om den blanke overfalde.

 

Tjek fugen

Alle nådder gennemgåes og skiftes om nødvendigt. Er den gamle fuge VKT eller silikonebaseret skal alle fuger skiftes. Intet hæfter på silikone.
Til små reperationer i fugerne anbefaler vi at der bruges en  poluerethanbaseret gummi, f.eks. Sikaflex, der kan overmales inden den er fuldt udhærdet. Hvis du er nød til at skifte alle fugerne fordi de gamle er silikonebaseret, anbefaler vi at du bruger en MS-polymer f.eks. Bostik Simson DC.

Tips

Når du skal tjekke om din fuge er silikonebaseret:
Fjern et lille stykke fuge et sted hvor det sidder løst.
Sæt ild til det med en ligther.
Tjek farven på røgen.
“Hvidt er noget skidt”
Er røgen hvid, indeholder fugen sandsynligvis silikone og skal skiftes

Skyl med vand

Inden du går i gang med Coelan® behandlingen  er det vigtigt at få fersket  træet godt ud. Er der steder og pletter hvor det forbliver vådt i længere tid, er det tegn på at der er saltophobninger i træet.  Skyl med ferskvand i rigelige mængder og af flere omgange
indtil træet tørrer ensartet op. Træet skal være tørt inden påføring af Coelan®.
Tjek dette ved at tape et klart stykke plast på, kommer der vanddamp på undersiden skal det tørre lidt mere.

Klar til lak

Når dækket er fuget, slebet og skyllet færdigt, er du ved at være klar til Coelan® behandlingen. (se Coelan lakering -step by step)
Det er en fordel at stå under tag eller telt og sørg for at der er let adgang til dækket via et stillads hele vejen rundt.

Skridsikring

Faktisk så står man ret godt fast med normale sejlersko på det behandlede dæk selvom den blanke overflade ser temmelig glat ud. Men når det er vådt og man færdes barfodet kan det blive glat. Som afslutning er det derfor en god idé at skridsikre med Coelan® Boat Coating silkemat iblandet Aerosil (fortykningsmiddel). Dette kan evt. rulles på i felter afgrænset af gummifugerene i kanten.

Læs også