Fortøjningslinen med det lille ekstra!

Stormfortøjninger

Takket være StormX's elastiske egenskaber behøver du som bådejer ikke bekymre dig om at tilføje ekstra støddæmpere. Linen har et flettet udseende, en patenteret søm ved øjet, og dobbelt slidsbeskyttelse (en i linens øje og en justerbar langs linen). Den justerbare slidsbeskyttelse gør det muligt for dig at beskytte din fortøjningsline, hvor den ofte udsættes for slid og andre påvirkninger. Med disse egenskaber får du en meget prisvenlig og holdbar fortøjningsline, der passer perfekt til fast fortøjning eller i naturlige havne. Linen synker i vandet.

Forskellen mellem StormX og Storm?

Forskellen mellem StormX og Storm er kun udseendet. Som vi nævnte tidligere, har StormX fortøjningsline et flettet udseende. Det gør den muligvis lidt behageligere at håndtere. StormX fortøjningsline fås også i flere farver. Den traditionelle Storm fortøjningsklods er lettere at splejse. Stødabsorberingen i linerne er den samme, og det samme er brudstyrken. Begge tove fungerer som faste fortøjninger og i naturhavne.

Undgå at overdimensionere linen

Det kan virke uvant ikke at skulle bruge en tykkere line til din fortøjning. StormX er meget stærk, hvilket betyder, at du normalt kan gå ned i dimension. Det kan virke skræmmende, men du behøver ikke bekymre dig. Faktisk kan en overdimensioneret line have den modsatte effekt og virke stiv. En elastisk fortøjningsline har brug for bådens vægt for at kunne arbejde ordentligt. Hvis linen er for tyk, vil den ikke føle, at der er en båd i den anden ende, og ryk i båden kan opleves som hårde. Fortøjningslinen kan derfor ikke udnytte sine fleksible egenskaber. Husk også, at hvis der opstår enorme kræfter, vil broen og knappen sandsynligvis gå i stykker, inden linen brister. Følg derfor vores anbefalingstabel for den bedste oplevelse og funktion.

HVILKEN DIMENSION SKAL DU VÆLGE?

Hvis din båd er fortøjet i meget udsat område (konstant stærk vind og høje bølger), bør du overveje at gå op en dimension (fra 12 mm til 14 mm).

Bådvægt

DIMENSION

Fortøjningsline

<1 ton

10 mm

Storm

1,1-2,9 ton

12 mm

Storm & StormX

3,0-5,9 ton

14 mm

Storm & StormX

6,0-11,9 ton

16 mm

Storm & StormX

8,0-12,9 ton

15 mm

Dockline

12,0-16,0 ton

18 mm

Storm & StormX

13,0-17,9 ton

19 mm

Dockline

Elegant fortøjningsline

Men lad os ikke kun tale om styrken. Lad os også tale om stil! StormX fås i en række farverige og livlige nuancer, så du kan matche den med din båd og give den ekstra karakter. Hvorfor ikke vælge en iøjnefaldende orange for at gøre din båd synlig på lang afstand, eller måske en elegant marineblå, der smelter perfekt ind i horisonten over havet?

Suppler med fortøjningsfjeder under 50 cm

Hvis linen er kortere end 50 cm mellem knappen og y-bommen, anbefaler vi at supplere med en Fortøjningsfjeder. Dette hjælper linen med at fjedre optimalt. Hvis linen er længere end 50 cm mellem knappen og y-bommen, har den mere plads til at fjedre på egen hånd, og du behøver ikke købe en ekstra støddæmper.