Polering - Forårsklargøring

 

Hvordan polere man sin båd, vi har en guide til forårsklargøringen med polering

Til foråret er det tid til at polere sin båd. 

 
Vind og vejr vil med tiden nedbryde den gelcoat og maling, som beskytter overfladen på din båd.
 
Du kan forlænge overfladens levetid, ved at polere og komme voks på båden.
 
Frygt ej! At polere sin båd kan være et omfattende og tidskrævende arbejde, men med det rigtige udstyr og viden til opgaven, kan du forholdvist nemt gå til den.
 
 
God arbejdslyst!
 

Trin 1. Rens altid før polering.

Det er vigtigt at rense overfladen for gammelt voks, salt og andet. Her kan du sagtens bare bruge en våd svamp eller en blød børste sammen med en Båd shampoo. Skyl godt efter med rent ferskvand. Lad overfladen tørre inden næste trin.
Du kan risikere, at polermaskinen blot vil fordele snavset rundt på overfladen. 

Trin 2. Rubbing (ikke altid nødvendigt) 

Hempel's rubbing liquid kan bruges hvis overfladen er lidt gul, har nogle misfarvninger eller ridser. Det er ikke altid nødvendigt, men er et produkt der indeholder slibkorn, der vil gå ind og fjerne mindre skader/misfarvninger. Rubbing kan også benyttes på mindre områder der trænger til en ekstra grundig behandling. Rubbing fungere ligesom hvis du fin polere. 
Husk at hvis der er dybere skader, kan de ikke blot slibes væk, men skal derimod spartles ud. 

Hvordan polere man? Det er nemt at polere selv og hos Hellers finder du altid til din polering af båd

 

Trin 3. Polering  

Efter en eventuel grund polering med rubbing eller hvis overfladen er ubeskadiget, polere du med en polish. Det fornyer overfladen og kan også fjerne små pletter. Vi anbefaler her, at du bruger enten Vistal, Dulon 1 & 2 eller Hempel’s polish
 
Du starter med at komme lidt polish på polermaskinens svamp og fordeler det på et lille område på fribordet inden du tænder for maskinen.
 
Start på den laveste hastighed og øg hastigheden langsomt. Hvis du starter med for høj hastighed, vil polishen sprøjte rundt. Hvis polishen bliver sejt, kan du komme lidt vand på.
 
Husk et par sikkehedsbriller! Så er du beskyttet mod eventuelt sprøjt fra polishen.  
 

Trin 4. Voks

Selvom en omgang polish faktisk er nok til at give et flot resultat, vil dette sjældent kunne holde en hel sæson. Så vil du have et mere langtidsholdbart resultat, skal du også give overfladen et lag voks (uden slibemiddel). Voks giver den underliggende gelcoat eller maling en ekstra beskyttelse. Vi kan her anbefale Hempel’s waxYachticon marine wax eller Hempel's wax tecCel.
 
Påfør voksen med en klud. Start på et mindre område og tag lidt adgangen. Voksen skal tørre helt, til den bliver mat.
Når voksen er blevet mat, tørres den overskydende voks af og gnub den samtidig ind i gelcoaten. Dette kan gøres både i håndkraft med brug af mikrofiberklud eller med polermaskine, hvor der bruges lammeulds rondel.

 

 

Polering med polermaskine

OBS! Vent et par dage efter du har poleret med polish, til at komme voks på, så polishen har nået at få tid til at tørre helt.