Rengøring af teakdæk 

Trænger dit teakdæk til en rengøring? 

Over tid vil teaktræets naturlge farve langomt skifte til en sølvgrå og efterfølgende til en mørkegrå/grønlig farve. Der findes forskellige produkter til at rense og opfriske sit teakdæk med. Vi har samlet vores anbefalende produkter til dig. 

TDS - Rengøring af teakdæk

TDS har to utrolig gode produkter, der ikke indeholder syre, hvilket vil beskytte beslag, gelcoat, maling, fugemasse etc. 

ECO-100 er et teak pulver med højeffektivt, koncentreret rensemiddel til teak træ. ECO-100 indeholder som sagt ikke syre, kaustiske sodas eller fosfater, men det er et meget kraftfuldt og effektivt rengøringsmiddel til teak træ, der renser træet, uden at fjerne de bløde fibre og slide på teakdækket, og dermed ødelægger ECO-100 hverken fugemassen, maling, beslag, gelcoat, etc. hvis nu den skulle løbe eller du rammer forbi. ECO-100 kan både bruges på tørre overflader eller opløses i vand. 

Bland 113,39 gram ECO-100 med 118,29 ml ferskvand og brug det indenfor 30 minutter med en blød børste eller skuresvmap. Når du har skrubbet dit teakdæk let på tværs af årerne, skal det trække i 10 minutter, inden der skylles rent med ferskvand. 

Hvis du påfører ECO-100 i direkte sollys, skal du skylle lidt hurtigere af med ferskvand, for at undgå at det frigiver snavs og opløsningen tørre ind. Hvis overfladen begynder at tørre, skal du påføre en ny omgang ECO-100

Er dit teakdæk en del medtaget, fyldt med mange algere etc.? Kan du drysse produktet på dit våde dæk og skrubbe dækket med en skuresvamp på tværs af årerne. 

Når du skyller dækket rent med ferskvand, bør du let børste dækket for at hjælpe med at frigøre det dybt indlejrede snavs. Det er vigtigt at der skylles grundigt. 

 

ECO-300 fungerer som ECO-100, men forskellen her er, at ECO-300 er i flydende form, som har et blegemiddel, der genopretter træets oprindelige farve. ECO-300 er et 100% miljøvenligt teak rensevæske til rensning af teakdæk og indeholder heller ikke nogen former for syre, kaustisk soda eller fosfater. ECO-300 er et nemt produkt at anvende, da det er et for-blandet færdig-til-brug produkt, som renser, lysner og bringer den naturlige farve tilbage til træet. 

Kom ferskvand på det område, du skal have rensey. Herefter påføres ECO-300 ud på det område, der er vådt, og der skrues på tværs af årerne og lad det trække i 10 minutter. Når du skyller dækket rent med ferskvand, bør du let børste dækket for at hjælpe med at frigøre det dybt indlejrede snavs. Det er vigtigt at der skylles grundigt. 

Hvis du påfører ECO-300 i direkte sollys, skal du skylle lidt hurtigere af med ferskvand, for at undgå at det frigiver snavs og opløsningen tørre ind. Hvis overfladen begynder at tørre, skal du påføre en ny omgang ECO-300

 

Dulon teak serie - rengøring af teakdæk & teakmøbler

Produkterne kan godt bruges udenom hinanden. 

  • Step 1 i Dulons serie er Teak Degreaser 41. Har du (spil)fedt, olier, dieselpletter, smøremidler, solcreme, madrester, kaffe etc. på dit teakdæk eller møbler, er det Dulon Teak Degreaser 41 du skal bruge/starte med at bruge. Du kan påføre Dulon Teak Degreaser 41 i en ren form eller fortynde produktet 1:1 på den overflade der skal renses. Lad det sidde i ca. 5 minutter, men undgå udtørring. Skrub herefter med en blød børste på tværs af årerne og skyl med rent vand.

 

  • Step 2 i Dulons serie er Teak Clean & Brightener. Denne cleaner fjerner kalk- og algebelægning, samt genskaber den oprindelige farve som dit teakdæk eller teakmøbler havde. Du kan påføre Dulon Teak Clean & Brightener 42 i en ren form eller fortynde produktet 1:1 på den overflade, der skal renses. Lad det sidde i ca. 5 minutter, men undgå udtørring. Skrub herefter med en blød børste eller skuresvamp på tværs af årerne og skyl med rent vand.

 

  • Både Teak Degreaser 41 og Teak Clean & Brightener 42 1 liter, rækker til ca. 10 km2. 

 

  • Step 3 i Dulons serie er Teak Protector 43. Denne beskytter fungerer som imprægnering og UV-blokker. Den sænker processen med affarvning og bibeholder træets glød i længere tid, samt forhindrer kalk- og algevækst. Teak Protector 43 giver en god beskyttelse under hele sejlersæsonen, da den også danner en vand- og smudsafvisende belægning og så bliver den hverken fedtet eller glat. 

 

Snappy teak-nu kit

Snappy Teak er et kraftigt rensemiddel, der virkelig kommer i bund og fjerner alle pletter, mærker og skidt uden at beskadige dit teak. Og så bringer Snappy Teak den flotte gyldne farve tilbage. Selve processen er en kemisk rensning. De to produkter neutraliserer hinanden, så hvis du følger vejledningen har du en sikker og ikke skadelig løsning. 

Gør dit dæk vådt og påfør herefter Snappy 1 på området. Er dit dæk ikke særlig beskidt, kan du fortynde Snappy 1 med vand 1:1 eller til og med 1:3 inden påføringen. Børst let med børste nr. 1 på tværs af årerne. Dækket bliver hurtigt mørkebrunt, dette er mening.

For at opnå den mest effektive metode, skylles dækket med rent ferskvand inden påføringen af Snappy 2. 

Ønsker man en mere miljøvenlig metode, skal dækket ikke skylles rent efter brug af Snappy 1. Snappy 2 påføres på samme måde, med samme blanding og ved brug af en børste nr. 2. Herefter vil dit dæk lysne op og få en gylden farve. Skyl dækket grundigt af med vand.