Omnia ovnen er en smart ovn der kan bruges på næsten alle varmekilder (Undtaget Induktion).
Vores erfaring med Omnia ovnen er at den virker bedst på gas blus, da varmen er mere konstant og man nemmere kan kontrollerer varmen, end på eksempelvis sprit eller El kogeplader.
Der er også kommet mange forskellige slags tilbehør, som vi kommer mere ind på længere nede.
Se opskriften på lækre Kanel muffins længere nede
Lidt om Omnia ovnen
Omnia er en gennemprøvet konstruktion med tre dele, der tilsammen giver både over- og undervarme.
De tre dele skal altid bruges sammen.
Omniaformen er en specialdesignet rund form med et hul i midten.
Den står på en skåleformet underdel, der også har et hul i midten.
Skåleformen leder varm luft fra varmekilden langs Omniaformens underside og skaber dermed undervarme.
Hullerne i underdelen og Omniaformen får varmen fra komfuret til at stige op gennem konstruktionen og danner dermed overvarme.
Låget er forsynet med ventilationshuller.
Inspirations billeder
Tilbehør til Omnia ovnen fra Omnia:
Omnia rist
Omnia risten er god hvis du eksempelvis skal varme brød, risten løfter brødet op fra bunden af Omnia ovnen, så varmen bliver mere jævn omkring brødet.
Omnia Silikoneforme
Omnia silikoneformen er lavet af BPA-fri silikone og kan både tåle varme og kulde.
(-30°C - +260°C)
Læs mere, klik på billedet.
Omnia Non-stick form
Non-stick formen, er standardformen, der er belagt med en keramisk, 100% PFTE fri belægning indvendigt.
Med denne har du nu en form med slip let overflade.
Omnia opbevarings taske
I denne taske fra Omnia kan du opbevarer din Omnia ovn og enkelte dele af tilbehøret.
Tasken er lavet i slidstærk polyester.
Omnia silikoneform MAXI
Omnia MAXI silikoneformen er lavet af BPA-fri silikone og kan både tåle varme og kulde.
(-30°C - +260°C)
Kan indeholde hele 3 liter.
Omnia silikoneforme i forskellige farver
Så er der nye farver på Omnia silikoneforme.
Vælg imellem: Blå, Antracit, Turkis, Gul, Rosa eller rød.
Omnia Perforeret ovnplade
Nonstick
Nonstick ovnplade for Omnia ovn, perfekt til pommes frites m.m.
Keramisk nonstick - 100% PTFE fri
Omnia tilbehør fra Styyl m.m.
Styyl 3-delt form
Super smart 3-delt silikoneform, så kan du bage flere kager på samme tid,
Eller dele maden op i flere rum, så de ikke bliver blandet sammen før de skal anrettes på tallerkenen.
Styyl silikone låg
for Omnia formen
Med dette smarte låg fra Styyl, kan du forberede maden og sætte låg på, så er du klar til at sætte Omnia ovnen på kogeblusset, når det er tid til dette.
Er der stadigt mad tilbage, så sæt låg på og ind i køleskabet med det.
Den Sultne Rejsende
Den sultne rejsende er en Omnia kogebog af Ayo Hansen.
Kogebogen indeholder mere end 50 opskrifter på lækre retter tilberedt i Omnia ovnen
Lidt opskrifter til din Omnia ovn
Aspargestærte med røget laks og peberrodscreme
Portion: 1 tærte - Tilberedningstid: ca. 90min.
Ingredienser
Tærtedej
3 dl (180 g) hvedemel
125 g smør
3 spsk. koldt vand
Fyld
3 æg
3 dl (300 g) fløde
150 g revet ost
½ tsk. salt
½ tsk. sort peber
1 porre
250 g grønne asparges
Olie
Til servering
200 g røget laks i skiver
1 dl cremefraiche
2 spsk. revet peberrod
Fremgangsmåde:
Del smørret i mindre stykker, og bland dem med melet til en smuldret dej. Tilsæt vand, og saml dejen. Tryk dejen ud i formen, og prik bunden med en gaffel. Lad den derefter hvile i ca. 30 min. i køleskab.
Knæk den nederste del af aspargeserne af. Skær resten af aspargeserne i 1 cm store stykker. Gem toppene til garnering. Skær porren i tynde skiver. Svits porren og aspargesstykkerne (ikke toppene) i lidt olie i ca. 10 min.
Pisk æg og fløde sammen med revet ost. Tilsæt salt og peber. Fordel asparges- og porreblandingen i tærtebunden. Hæld æggestanden over. Afslut med at lægge aspargestoppene oven på tærten. Bag tærten ved lav varme i ca. 60 min., eller indtil æggestanden er stivnet og fast.
Bland cremefraiche med revet peberrod. Smag blandingen til med salt og peber.
Servér tærten med røget laks i skiver og peberrodscreme.
Velbekomme
Opskrift fra Omniasweden.com
Kanelsneglemuffins med glasur
Portion: 12 muffins (ved brug af Onmia muffinform)
Ingredienser
Dej
2 æg
2 dl sukker
100 g smør
1 dl mælk
3 dl mel
2 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
Fyld
50 g smør, stuetemperatur
1 spsk. kanel
0,5 dl sukker
Perlesukker
1 dl flormelis
1 spsk. mælk
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det køle af.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel, salt, bagepulver og kardemomme i en skål, og vend det derefter ned i
æggeblandingen.
Bland smørblandingen ned i dejen.
Hæld et par centimeter dej ned i muffinsformene, klik lidt fyld i, og hæld derefter lidt mere dej i. Fyld kun formene ca. 3/4 op.
Drys dem med perlesukker og kanel.
Bag dem ved middel varme i ca. 20 min. Vær forsigtig med varmen, ellers bliver de brændt i bunden.
Bland flormelis og mælk – begynd med halvdelen af mælken og se, om du får brug for det hele.
Glasuren skal være ret tyk, men flydende.
Lad muffinsene køle af i 5-10 min., når de er færdigbagte, og inden du trykker dem ud af Muffinsformen. Pynt dem med glasur.
Velbekomme
Opskrift fra Omniasweden.com