Virksomheden bliver grundlagt

Virksomheden blev grundlagt i 1950 af Knud Heller. Den første værftsbygning blev bygget med hjælp fra Knud´s far Skibsbygger Peder Mathies Petersen, med materialer købt på rationeingsmærker. Knud Hellers oprindelige foretningsidé, var bådebygning og reperation af høj kvalitet, men i de første år blev der desuden flittigt lavet snedkeriarbejde både i fremstilling af karosseridele til Ford-biler og møbler.

Glasfiberproduktion

Hellers Yachtværft var én af de første værfter i landet, der i 1953 brugte glasfiber i produktionen af både.

nybygninger og apteringsjob

Hellers Yachtværft har gennem tiden haft mange nybygninger og apteringsjob igennem værfthallerne. 30 fod Motorsejler, Flydebroer, Havkrydser til København, 8 store fartøjer til USA, Adskillige folkebåde, En serie speedbåde til vandskisporten, 4 stk. Slåby 28 havkrydsere 4 stk. Heller 33 Montering af 3 stk Laurin 32 90 stk. Great Dane 28 2 stk. fiskekutter i træ Opbygning af plug til Great Dane 37, 20 stk Heller 26 og adskillige Kastrup joller

Heller 26 spejlgattet kølbåd

1970 var året hvor Knud Heller konstruerede og byggede den første Heller 26. Der er siden blevet bygget i alt 20 stk. af denne fine spejlgattet kølbåd. Produktionen stoppede sidst i 80´erne. Derudover er der blevet bygget et mindre antal Heller 33.

Peter Heller kom i lære som bådebygger

Peter kommer i lærer som bådebygger og er lærling dels på Jakob Jensens bådeværft og hos sin far.

Efter endt uddannelse var han en tur ude og prøve kræfter med tømmerfaget og videruddannede sig som certificatsvejser.

Generationsskifte

Knud Heller overlader roret til Peter Heller. I de forudgående år havde virksomheden udviklet sig fra at være et produktions- og apteringsværft til hovedsagligt at beskæftige sig med reparationer af lystbåde. I forbindelse med generationsskiftet begyndte en ny æra for virksomheden.

Åbning af udstyrsbutik

Der blev åbnet butik med salg af materialer og udstyr til lystsejleren, og det blev hurtigt en stor succes.

Amager Bådtransport

Her overtog vi Amager Bådtransport, sådan at vi også kan tilbyde vore kunder optagning og søsætning af deres både.

Hellers Katalog

Vores første katalog kommer på gaden - Det er idag vokset sig stort og udkommer hvert år med mange flotte sider, fyldt med gode tilbud, specielle varer og masser af maritim stemning.

Ny kranbil

Vi måtte med vemod tage afsked med vores gode gamle Scania, som efter lang og tro tjeneste måtte gå på pension. Med vores nye kranvogn Volvo FH12 blev vi nu klar til at håndtere alle vores gamle krankunder og med en noget større kran, blev der nu også muligt at tage nye kunder med større både.